Update

Grecii sunt în grevă generală, înaintea unui vot în Parlament pentru noi măsuri de austeritate

Grecii sunt în grevă generală, înaintea unui vot în Parlament pentru noi măsuri de austeritate
Sursa: www.news.ro Foto: reuters.com 17.05.2017 13:58
16:17
Update

Violenţe la protestele de la Atena: Zeci de tineri au atacat forţele de ordine

Protestele de miercuri, din centrul Atenei, au degenerat în violenţe, după ce un grup de tineri a aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene, relatează Kathimerini, citat de news.ro.

Zeci de protestatari au aruncat cu pietre şi petarde în poliţiştii din faţa Parlamentului, după ce aproximativ 12.000 de oameni au manifestat paşnic în capitala elenă.

În apropiere, ofiţeri de poliţie care protestau au blocat intrarea în sediul Ministerului de Finanţe.

Grecii au declanşat miercuri o grevă generală, perturbând transporturile şi activitatea funcţionarilor publici şi a medicilor, înaintea unui vot în Parlament, care va avea loc joi, pentru noile măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali în schimbul reluării finanţării ţării, transmite Reuters.

Autorităţile de la Atena au acceptat în această lună noi reduceri ale cheltuielilor publice, pentru a finaliza negocierile cu creditorii care trenau de mai multe luni.

După aprobarea măsurilor de către parlamentarii eleni, miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta furnizarea unor noi împrumuturi la viitoarea şedinţă a Eurogrup programată pe 22 mai.

Guvernul elen are nevoie de fonduri pentru rambursarea unor datorii de 7,5 miliarde de euro scadente în luna iulie.

În cadrul reformelor, oficialii eleni au promis să reducă pensiile în 2019 şi să coboare pragul deducerilor fiscale în 2020, pentru a genera economii echivalente cu 2% din PIB.

Dacă va depăşi ţintele asumate, guvernul va putea să activeze o serie de măsuri care să atenueze impactul austerităţii, între care reducerea taxelor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI