Ungaria a majorat bugetul de cheltuieli pentru apărare pe 2018

Ungaria a majorat bugetul de cheltuieli pentru apărare pe 2018
Sursa: www.agerpres.ro Foto: pinterest.com 16.05.2017 14:28
Ungaria a decis să majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinţi (324 milioane de euro) care vor fi alocaţi anul viitor pentru dezvoltare, transmite marţi MTI, citând cotidianul Magyar Idok.

În total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apărării este de 428 miliarde de forinţi (circa 1,4 miliarde euro), adică echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta înseamnă cu 73,6 miliarde de forinţi (circa 240 milioane euro) — sau 21% — mai mult comparativ cu anul în curs, menţionează cotidianul, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Budapesta.

Programele de dezvoltare avute în vedere de autorităţile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operaţiuni de luptă şi a echipamentelor personale ale militarilor, dar şi creşterea efectivelor de rezervişti pe bază de voluntariat.

Ministerul mai notează în acelaşi comunicat că gestionarea presiunii migraţiei va rămâne una din misiunile forţelor armate ale Ungariei, scop în care au fost puşi deoparte 25 de miliarde de forinţi (circa 81 milioane de euro) pentru operaţiuni de acest tip.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI