România: DNA cere arest la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

România: DNA cere arest la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Sursa: jurnal.md Foto: Mediafax 16.05.2017 12:30
Procurorii anticorupţie români cer instanţei înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, anchetatorii susţinând că acesta a încălcat condiţiile controlului judiciar, informează Mediafax.

Procurorii susţin că prin emiterea împuternicirii, ÎPS Teodosie ar fi încălcat simultan cele două obligaţii care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar : să nu desfăşoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI