Guvernul sirian neagă acuzaţiile Statelor Unite legate de posibila construcţie a unui crematoriu uman

Guvernul sirian neagă acuzaţiile Statelor Unite legate de posibila construcţie a unui crematoriu uman
Sursa: www.mediafax.ro Foto: mediafax.ro 16.05.2017 16:29
Administraţia de la Damasc a negat marţi acuzaţiile Statelor Unite despre posibila construire a unui crematoriu uman la una din închisorile din Siria, ce ar putea fi utilizat pentru a înlătura cadavrele prizonierilor, adaugând că această afirmaţie este lipsită de adevăr, informează Reuters.

Autorităţile SUA estimează că aproximativ 50 de deţinuţi sunt executaţi prin spânzurare în fiecare zi la închisoarea militară Saydnaya, aflată la nord de Damasc. Multe dintre cadavre sunt incinerate pentru a "ascunde scara crimelor în masă".

Conform declaraţiei unui oficial al ministerului sirian de Externe, publicată de agenţia de ştiri SANA, Administraţia de la Washington a inventat ”o nouă poveste hollywoodiană, desprinsă de realitate”, pretinzând că un crematoriu a fost construit în închisoarea militară Sednaya, de lângă Damasc.

Washingtonul a publicat şi imagini din satelit care arată o clădire din incinta închisorii despre care se crede că ar fi folosită drept crematoriu. Acuzaţiile lansate de autorităţile americane sunt similare cu cele cuprinse într-un raport al organizaţiei Amnesty International, care în luna februarie estima că până la 13.000 de oameni au fost executaţi prin spânzurare de regimul sirian în decurs de patru ani, iar cadavrele acestora ar fi fost depozitate în gropi comune.


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI