Coreea de Nord, bănuită de cercetători că ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry

Coreea de Nord, bănuită de cercetători că ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: http://thehackernews.com 16.05.2017 10:04
Cercetătorii Symantec şi Kaspersky Lab au declarat pentru Reuters că ar putea exista o legătură între Coreea de Nord şi atacul cibernetic WannaCry, aceştia precizând că au fost identificate dovezi tehnice în acest sens.Cercetătorii în domeniul securităţii informatice au identificat dovezi tehnice despre care ar putea fi o legătură între Coreea de Nord şi atacul cibernetic WannaCry, care a afectat, la nivel global, peste 300.000 de computere din 150 de ţări.

Companiile Symantec şi Kaspersky Lab au anunţat luni că anumite coduri din versiunile anterioare ale software-ului WannaCry apar şi în unele programe utilizate de Lazarus Group, pe care cercetătorii din mai multe companii i-au identificat ca făcând parte dintr-o operaţiune de hacking nord-coreeană.

”Acesta este cel mai bun indiciu pe care l-am găsit până acum cu privire la originea WannaCry”, a declarat cercetătorul Kaspersky Lab Kurt Baumgartner pentru Reuters.

Ambele companii au precizat însă că este prematur pentru a stabili dacă Coreea de Nord a fost implicată în atacuri, doar în baza unor informaţii publicate pe Twitter de către cercetătorul Google Neel Mehta.

Cele două companii au precizat că trebuie să mai studieze codurile şi au cerut sprijin pentru realizarea analizei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI