În acest sens, nominalizarea politicianului de centru-dreapta pentru poziţia de premier ar trimite un semnal clar că Macron speră să atragă alţi tineri reformişti din rândurile republicanilor pentru mişcarea La Republique En Marche (REM).

”Dacă premierul vine de la dreapta, atunci Emmanuel Macron va putea să atace aceste alegeri legislative prin dinamitarea dreptei tradiţionale, în acelaşi mod în care a făcut şi cu stânga”, a declarat expertul politic Philippe Moreau-Chevrolet.

Macron a reuşit deja să atragă zeci de parlamentari de centru-stânga, care au decis să se alăture mişcării sale pentru a remodela scena politică din Franţa.

Însă, noul preşedinte va întâmpina dificultăţi majore în ceea ce priveşte implementarea reformelor promise pe plan economic, dacă nu va reuşi să obţină o majoritate parlamentară în urma legislativelor din iunie. Acesta a promis că va reforma piaţa muncii, sistemul de pensii şi de ajutoare sociale, precum şi educaţia din Franţa.

”Nu voi schima direcţia unei promisiuni pe care am făcut-o în faţa poporului francez. Franţa este puternică doar atunci când este prosperă”, a declarat duminică Macron, în timp ce prelua puterea de la socialistul Francois Hollande.

Philippe este primarul portului Le Havre şi reprezentant al regiunii din 2012 în Adunarea Naţională. De asemenea, politicianul de centru-dreapta a studiat la aceeaşi universitate ca Macron şi împărtăşeşte multe viziuni economice şi sociale promovate de noul preşedinte al Franţei.

Emmanuel Macron este aşteptat să plece luni după-amiază la Berlin, unde va purta primele discuţii în calitate de preşedinte francez cu Angela Merkel.

Acesta a promis că va dezvolta relaţii mai profunde între ţările membre, care trebuie să depăşească retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Macron a declarat că locul Franţei rămâne în blocul comunitar, ”care ne protejează şi ne permite să ne proiectăm valorile în lume”, dar există o nevoiue de ”reformare şi relansare” a proiectului european în UE.

Noul preşedinte ar putea să militeze pentru crearea unui legislativ şi a unui buget pentru zona euro, în care cel mai bogat membru ar deveni Germania.[viewscnt]