Papua Noua Guinee: 17 deţinuţi ucişi în urma unei evadări în masă din închisoarea Buimo

Papua Noua Guinee: 17 deţinuţi ucişi în urma unei evadări în masă din închisoarea Buimo
Sursa: www.news.ro Foto: poză simbol 15.05.2017 10:18
Gardienii au împuşcat mortal luni dimineaţă 17 deţinuţi, după o evadare în masă de la închisoarea Buimo, situată în nord-estul insulei Papua Noua Guinee, relatează BBC.

Între timp, trei deţinuţi au fost recapturaţi, în vreme ce alţi 57 rămân în libertate în ciuda unei operaţiuni masive lansată de autorităţi în apropiere de localitatea Lae.

Autorităţile au avertizat că deţinuţii evadaţi reprezintă o ameninţare serioasă la adresa siguranţei locuitorilor din zonă.

De-a lungul anilor, mai multe evadări au avut loc în închisoarea Buimo, situată în a doua localitate ca mărime din Papua Noua Guinee.

”Majoritatea celor evadaţi au fost arestaţi pentru infracţiuni grave şi aşteptau începerea judecăţii”, a declarat poliţistul Anthony Wagambir.

De asemenea, cei mai mulţi evadaţi au fost arestaţi pentru tâlhării, spargerea unor locuinţe sau furt de maşini.

Wagambir i-a avertizat pe evdaţi că vor fi recapturaţi şi i-a încurajat pe aceştia să se predea liderilor comunităţii, bătrânilor sau rudelor care-i pot transporta înapoi la închisoare.

În Papua Noua Guinee, penitenciarele sunt adesoeri supraaglomerate, iar deţinuţii petrec mult timp în spatele gratiilor înainte de începerea procesului.

În 2015, cel puţin 16 prizonieri au fost împuşcaţi şi alţi 70 au evadat pe poarta principală a unei închisori din Papua Noua Guinee.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI