Inundaţii în Columbia: Cel puţin doi morţi şi întreruperea temporară a traficului aerian

Inundaţii în Columbia: Cel puţin doi morţi şi întreruperea temporară a traficului aerian
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 15.05.2017 13:13
Ploile care s-au abătut în ultimele ore asupra Columbiei au provocat moartea a cel puţin două persoane, inundaţii şi întreruperea pentru scurt timp a operaţiunilor pe aeroportul El Dorado din Bogota, potrivit autorităţilor şi mass-media locale citate de EFE.

În Villavicencio, capitala departamentului Meta (centrul ţării), o femeie şi un bărbat şi-au pierdut viaţa după ce au fost luaţi de apele râului Maizaro, care s-au umflat şi au ieşit din matcă au informat echipele de salvare.

Comandantul pompierilor din Villavicencio, locotenentul Fernando Martínez, a informat că au fost găsite fără viaţă trupurile unei femei însărcinate şi al unui bărbat în vârstă de 28 de ani.

"Am evacuat 38 de copii şi 10 adulţi. În total 150 de persoane au fost afectate de umflarea apelor", a spus el.

Şi capitala Bogota a fost afectată de precipitaţiile abundente care au căzut duminică şi care au dus la suspendarea timp de 36 de ore a operaţiunilor aeroportului El Dorado.

Potrivit autorităţilor aeroportuare, El Dorado a fost închis între 15:24 şi 16.00 ora locală (20:24 şi 21:00 GMT) pentru a "garanta securitatea aeriană a zborurilor spre şi dinspre capitală".

Ploile intense au provocat pagube şi în Antioquia (nord-est) şi Norte de Santander unde calea de acces care leagă localităţile Ocańa şi Cúcuta, a fost blocată de prăbuşirea unui pod.

Anul trecut Columbia a fost afectată de două calamităţi provocate de ploi, soldate cu pete 340 de morţi şi o sută de dispăruţi şi pagube materiale de milioane de dolari.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI