Papa îl va primi pe Trump pe 24 mai la Vatican şi a promis că îşi va spune părerea despre subiectele asupra cărora cei doi lideri nu sunt de acord, dar va rămâne în acelaşi timp deschis şi nu îl va judeca pe preşedintele Statelor Unite înainte de a-i afla punctele de vedere.

"Chiar dacă unii cred altceva, trebuie să fim sinceri cu privire la ce gândim fiecare", a insistat Francisc, adăugând că speră să găsească "o uşă măcar întredeschisă" pentru dialog cu oaspetele său, astfel încât să poată contribui, alături de acesta, la cauza păcii în lume.

Anul trecut, când Trump şi-a anunţat în campania electorală intenţia de a construi un zid la frontiera SUA cu Mexicul, Papa a afirmat că un om cu asemenea păreri "nu este creştin". Cei doi au păreri foarte diferite şi despre modificarea climei, reaminteşte Reuters: capul Bisericii Catolice consideră protecţia mediului un punct cheie şi susţine opiniile ştiinţifice potrivit cărora încălzirea globală este provocată în primul rând de activităţile umane, iar şeful Casei Albe a semnat deja un ordin executiv de abrogare a legislaţiei de mediu adoptate în mandatul predecesorului său, Barack Obama.