Lansarea a avut loc la ora locală 5:27, din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian.  Racheta, de tip neidentificat, a parcurs o traiectorie de aproximativ 700 de kilometri. Oficiali japonezi, scrie Agerpres, au afirmat că zborul a durat aproximativ 30 de minute, iar racheta a căzut în mare, în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Comandamentul SUA din Pacific a confirmat lansarea, dar a precizat că NORAD — centrul nord-american de apărare aerospaţială — a ajuns la concluzia că racheta nu a reprezentat o ameninţare pentru America de Nord. Traiectoria rachetei, care s-a încheiat în Marea Japoniei, „nu a corespuns unei rachete balistice intercontinentale”, se arată un comunicat al comandamentului american.

Noul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in -- fiu al unui refugiat nord-coreean - a convocat o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Securitate Naţională, pentru a analiza evenimentul.

Guvernul japonez a înaintat un protest Phenianului, considerând că lansarea unei rachete balistice constituie o încălcare de către Coreea de Nord a rezoluţiilor ONU. 

În urmă cu două săptămâni, o rachetă nord-coreeană s-a prăbuşit la numai câteva minute de la lansare.

În ultimele două luni, Coreea de Nord a efectuat patru teste cu rachete balistice, toate nereuşite.

De la începutul anului, Phenianul a testat diferite tipuri de proiectile, într-un ritm fără precedent, observă Reuters. Experţii în armament consultaţi de agenţie cred că testele au dus, totuşi, la unele progrese tehnice.