Coreea de Sud, care adăposteşte mii de militari americani, este protejată de dispozitive militare ale SUA.

În 2012, ea a încheiat un acord cu SUA pentru a tripla aproape raza de acţiune a rachetelor sale balistice, în scopul contracarării ameninţărilor reprezentate de programele balistice şi nucleare ale Coreii de Nord.

Yonhap informează, citând un înalt responsabil sud-coreean, că racheta testată joi constituie un important factor de descurajare a Coreii de Nord, având în vedere raza sa de acţiune de 800 de kilometri. Aceasta ar putea atinge orice loc de pe întregul teritoriu nord-coreean, chiar dacă ar fi lansată din sudul peninsulei.

"Testul a fost un succes", a spus acelaşi oficial.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean a refuzat să facă orice fel de comentariu în legătură cu testul în cauză.

Coreea de Sud intenţionează să desfăşoare aceste rachete în anul în curs, după mai multe teste, potrivit Yonhap.

Seulul a testat în iunie 2016 două rachete de fabricaţie sud-coreeană capabile să transporte o încărcătură de o tonă pe o distanţă de 500 de km.

Problema ameninţării reprezentate de programele balistice şi nucleare interzise Coreii de Nord va constitui punctul central al primei întâlniri, joi, în Florida, între preşedinţii american şi chinez, Donald Trump şi Xi Jinping.