1. Numărul investiţiilor străine directe în anul trecut a scăzut cu peste 41% comparativ cu anul 2015.
2. Majorarea datoriei de stat până la o cifră record - aproximativ 52 de miliarde de lei. 
3. Miliardele furate de la cetăţeni sunt puse tot pe umerii acestora în suma aproape dublă.
4. Volumul creditelor neperformante în sectorul bancar a crescut cu peste 2 miliarde de lei.
5. Au crescut cu 5-6% tarifele la energia electrică şi energia termică.
6. Conform raportului Curţii de Conturi pentru anul 2016, bugetul public naţional a pierdut în urma mai multor abateri şi nereguli în administrarea banilor publici (formula oficială din raport) aproximativ 21 de miliarde de lei. (de 2,2 ori mai mult decât în anul 2014).
7. Reforma administraţiei publice centrale cu micşorarea numărului de ministere şi agenţii, promisă de prim-ministru Filip, aşa şi nu a avut loc.
8. A fost majorată vârsta de pensionare. Totodată, valorizarea pensiilor cu 37%, promisă de guvernare pentru cei care au ieşit la pensie în anii 2001-2008, nu s-a produs deocamdată.
9. Amenzile au crescut de 3-4 ori.
10. Tarifele la serviciile medicale au fost majorate drastic.
11. Agenţia Naţională de Integritate nu este funcţională şi timp de un an declaraţiile demnitarilor de stat nu sunt verificate.
12. În raitingul mondial de percepţie a corupţiei Moldova, după un an de „stabilitate”, a pierdut 20 de poziţii, aflându-se pe lângă Honduras.
13. În raitingul nivelului de democraţie ţara noastra este devansată cu 6 poziţii, amplasându-se alături de Zambia şi Papua Noua Guinee.
14. Moldova este cuprinsă de frică. Oamenii să tem să vorbească la telefon. Apar tot mai multe dosare la comandă în scopul presiunii oponenţilor politici. Moldova se transformă într-un stat autoritar.
15. Procesul exodului populaţiei s-a accelerat semnificativ.