În vârstă de 28 de ani, suspectul se prezenta ca un fost refugiat sirian în landurile Hessa şi Bavaria la sfârşitul anului 2015 şi începutul lui 2016, planificând să comită un atac motivat de xenofobie, a informat presa locală.

Bărbatul a fost trimis ca militar al Bundeswehr-ului în oraşul francez Illkirch şi a intrat pentru prima dată în vizorul autorităţilor când a ascuns o armă de foc obţinută pe căi ilegale într-o toaletă a aeroportului din Viena acum câteva luni, au declarat oficiali.

Potrivit procurorului şef Nadja Niesen, există dovezi care sugerează că bărbatul intenţiona să folosească arma de foc pentru a comite un "act grav de subversiune violentă".

Aproximativ 90 de ofiţeri de poliţie au efectuat miercuri raiduri în 16 locuri din Germania, Austria şi Franţa în legătură cu suspectul, a declarat biroul procurorului din Frankfurt.

Un student în vârstă de 24 de ani a fost de asemenea arestat miercuri sub suspiciunea de a fi servit ca un complice. Autorităţile au percheziţionat apartamentul studentului şi au descoperit elemente care încalcă legislaţia germană privind armele, potrivit procurorilor, care nu au oferit detalii.