La exerciţii participă două distrugătoare ale Flotei a 7-a a Forţelor Navale americane, precum şi nave militare din Japonia şi Coreea de Sud.

Distrugătorul USS Wayne E. Meyer şi nava sud-coreeană Wang Geon vor efectua exerciţii în Marea Galbenă, la vest de Peninsula Coreeană. Un alt distrugător, USS Fitzgerald, va efectua exerciţii cu nava japoneză Chokai, în Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.

Manevrele navale se vor desfăşura marţi şi miercuri, în contextul riscurilor efectuării unor teste balistice ori nucleare de către regimul Kim Jong-Un la împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea armatei nord-coreene.

Coreea de Nord a efectuat marţi un amplu exerciţiu de artilerie.

Departamentul american al Apărării a dispus trimiterea unui submarin militar în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja grupul naval care însoţeşte portavionul USS Carl Vinson. Potrivit Pentagonului, un submarin cu propulsie nucleară se va afla în Coreea de Sud în cadrul unei "misiuni de rutină", percepută de analişti ca o demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor cu Phenianul.