Poliţia a găsit o puşcă şi mai multe arme albe în maşina autorului atacului de pe Champs Elysees

Poliţia a găsit o puşcă şi mai multe arme albe în maşina autorului atacului de pe Champs Elysees
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 21.04.2017 11:27

Autorităţile franceze au găsit o puşcă ce foloseşte aer comprimat şi mai multe arme albe în maşina autorului atacului de pe Champs Elysees, relatează BFMTV, fără a identifica sursele informaţiei.

Printre armele albe s-ar fi aflat şi un cuţit de bucătărie. De asemenea, oamenii legii au găsit documentele atacatorului în vehicul.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic. O turistă a fost rănită uşor de focurile de armă.

Autorul atacului a fost ucis.

Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni şi de turişti care se bucurau de seara de primăvară când a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie.

Ofiţerii au percheziţionat locuinţa atacatorului ucis, aflată într-o suburbie din estul Parisului.

Potrivit presei, autorul atacului a fost reţinut în trecut, după ce a scris pe reţelele de socializare că vrea să ucidă poliţişti. El a fost eliberat din lipsă de probe.

Un al doilea suspect căutat de francezi a fost reţinut la Anvers, în Belgia.

Franţa se află în stare de urgenţă din 2015 şi s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut în Franţa şi Belgia. În total, peste 230 de oameni au fost ucise în atacuri teroriste în ultimii doi ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI