Iarna a revenit şi în România: Circulaţia pe mai multe trasee, blocată; Mai multe judeţe, sub cod portocaliu de ninsori

Iarna a revenit şi în România: Circulaţia pe mai multe trasee, blocată; Mai multe judeţe, sub cod portocaliu de ninsori
Sursa: jurnal.md Foto: news.ro 20.04.2017 10:13
Iarna s-a întors şi în România. Din Suceava în Maramureş şi din Prahova până în Gorj, drumurile sunt acoperite de zăpadă. Probleme sunt mai ales în zona de munte a judeţelor Prahova, Sibiu, Braşov şi Suceava. De asemenea, tot din cauza vremii, zece localităţi din şase judeţe au rămas fără energie electrică. Mai mult, 30 de judeţe şi capitala României sunt în continuare sub cod galben sau portocaliu de ninsori, scrie digi24.ro.

Aflat sub cod galben de vreme rea, Maramureşul e unul dintre judeţele în care şoselele sunt acoperite de zăpadă.

De asemenea, a nins puternic şi în Prahova, acolo unde, din cauza greutăţii zăpezii, copacii s-au aplecat periculos peste drum.

Problemele cu ninsoarea au început încă de miercuri, în aproape toată România, mai notează sursa La Rânca stratul de zăpadă măsura câţiva centimetri, iar pe vârful Godeanu, peste 20 de centimetri.

Pe Transalpina nu se circulă nici acum. Cea mai înaltă şosea din ţară ar fi trebuit să se redeschidă pe 31 martie, însă din cauza vremii drumarii ar putea să o ţină închisă şi de 1 mai. În condiţii de iarnă s-a circulat şi pe Transrarău.

A nins mult şi la Sinaia, pe Valea Dorului, la Bâlea Lac şi în pasul Bran - Moeciu.

În Poiana Braşov, rafalele de vânt de peste 60 de kilometri la oră au doborât trei brazi pe drumul care leagă staţiunea de Râşnov. Salvamontiştii avertizează că în munţii Parâng şi în Făgăraş este pericol de avalanşă. Sunt vizate zonele Obârşia Lotrului, Rânca şi Rusu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI