VIDEO

Cum arată noua bază militară a Rusiei din Arctica

Cum arată noua bază militară a Rusiei din Arctica
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: bbc.co.uk 20.04.2017 08:13
Ministerul Apărării de la Moscova pune la dispoziţia celor interesaţi un tur virtual al noii baze militare ruse din Arctica. Aşa cum era de aşteptat, nu pot fi văzute totuşi echipamentele militare.

Baza militară – cu o suprafaţă de 14.000 de metri - este situată în arhipelagul Franz Joseph şi a fost vizitată, luna trecută, de preşedintele rus, Vladimir Putin. Personalul bazei Trifoiul Arctic este de 150 de persoane, detaşate pentru 18 luni în zona considerată strategică de oficialii de la Moscova.Baza este autonomă din punct de vedere energetic şi dispune de o clinică, o capelă, o sală de sport şi un cinematograf.

Potrivit unui analist militar, citat de RIA Novosti, Rusia are mai multe obiective strategice în zona arctică: controlul asupra transporturilor pe ruta Mării Nordului (inclusiv furnizarea de alerte privind vremea rea şi poziţionarea aisbergurilor), protejarea resurselor de hidrocarburi ale Rusiei din zonă, apărarea împotriva intruziunii vaselor străine şi prevenirea atacurilor cu rachete.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI