FOTO

Atac la Paris: Un poliţist a fost ucis într-un schimb de focuri, iar altul este rănit

Atac la Paris: Un poliţist a fost ucis într-un schimb de focuri, iar altul este rănit
Sursa: jurnal.md Foto: Reuters 20.04.2017 22:54
00:34
Update

Atacul armat de la Paris: Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi; Atacatorul a fost împuşcat

François Hollande participă la o reuniune de criză cu premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Interne Matthias Fekl, a anunţat anturajul preşedintelui, relatează AFP.

Şefului statului i s-au alăturat premierul şi ministrul de Interne, pentru a discuta despre atacul atacul armat din capitală, cu privire la care Secţia antiteroristă a Parchetului din paris a deschis o anchetă.

”Aduc un omagiu poliţistului ucis pe Champs-Elysées astă seară, mă gândesc la familia sa. Solidaritate cu colegii răniţi şi rudele lor”, a scris şeful Guvernului într-un mesaj postat pe Twitter.

În ceea ce priveşte identitatea atacatorului, mai multe zvonuri circulau joi seara.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a avertizat că ”identificarea atacatorului nu a fost stabilită în mod clar, informaţiile care circulă nu sunt verificate”.

23:50
Update

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat ancheta cu privire la atacul armat de pe Champs-Elysées

Secţia antiteroristă a Parchetului de la Paris a preluat ancheta cu privire la atacul armat de pe Champs-Elysées, în care un poliţist a fost ucis, iar alţi doi răniţi şi al cărui autor a fost împuşcat, relatează AFP.

Această anchetă în flagrant a fost încredinţată Secţiei antiteroriste (SAT) a Brigăzii criminale din cadrul Direcţiei Securităşii Interne (DGSI), a precizat parchetul.

Acest atac armat are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Franţa se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent, soldate cu 238 de morţi.

Un poliţist a fost ucis într-un schimb de focuri de armă pe Champs-Élysées joi seara la Paris, a anunţat prefectura de poliţie, iar alt poliţist a fost rănit, relatează AFP.

Potrivit cotidianului Le Figaro, agresorul a fost neutralizat.

În prezent, poliţia a intervenit în zonă şi recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv şi să se respecte indicaţiile forţelor de poliţie.

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet's, în faţa magazinului Yves Rocher.

Ştirea se actualizează.


Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI