O navă sub pavilion panamez a naufragiat în Marea Neagră

O navă sub pavilion panamez a naufragiat în Marea Neagră
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 19.04.2017 10:29
O navă cargo, care naviga sub pavilion panamez, având la bord 12 marinari de naţionalitate rusă, ucraineană şi georgiană, a naufragiat în Marea Neagră, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Moscova, citat de AFP.

O persoană a fost găsită de echipele de intervenţie, alte patru fiind localizate şi sunt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenţiei de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalţi marinari.

"Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicând că naufragiul s-a produs în zona strâmtorii Kerci.

La bordul cargoului "Gheroi Arsenala" se aflau "opt ruşi, trei ucraineni şi un georgian", a precizat acesta.

RIA Novosti informează că erau de fapt "doi ruşi, nouă ucraineni şi un georgian".

Nava, care a părăsit portul Azov, în sudul Rusiei, se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia.

Operaţiunile de salvare sunt complicate din cauza condiţiilor meteorologice dificile — valuri înalte şi rafale de vânt, care ajung la 20 de metri pe secundă.

Semnalul SOS de pe cargoul a fost interceptat de paza de coastă rusă, care a alertat echipele de salvare. Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul rus a declanşat urmărirea penală în cazul acestui naufragiu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI