VIDEO

La împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului ţării, Coreea de Nord a prezentat imagini în care distruge SUA

La împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului ţării, Coreea de Nord a prezentat imagini în care distruge SUA
Sursa: jurnal.md Foto: captură video 19.04.2017 18:20
Coreea de Nord a pregătit un spectacol muzical pentru a marca ziua de naştere a fondatorului ţării, Kim Ir-sen, care s-a încheiat cu imagini cu o rachetă care loveşte Statele Unite, dându-le foc. Imagini transmise de televiziunea de stat a arătat fragmente din spectacol, precum şi publicul aplaudând frenetic la final, în timp liderul actual, Kim Jong-un, zâmbea, relatează Reuters.

Spectacolul ar fi avut loc duminică, a doua zi după parade impresionantă organizată la Phenian cu ocazia împlinirii a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-sen, nepotul lui Kim Jong-un.

Cântecele interpretate de un cor au fost urmate de imagini cu un test cu rachetă din luna februarie. Înregistrarea a fost editată, pentru a părea că a fost vorba de mai multe rachete care au zburat peste oceanul Pacific şi au lovit SUA, distrugându-le.

În cadrele finale ale clipului apar drapelul american în flăcări şi rânduri de cruci albe într-un cimitir.

„Când s-a încheiat spectacolul, toţi artiştii şi participanţii (…) au izbucnit în urale”, a afirmat agenţia de presă KCNA, citată de news.ro.

„Iubitul lider suprem le-a făcut cu mâna şi i-a felicitat pe artişti pentru spectacolul lor de succes”, au adăugat jurnaliştii nord-coreeni.

În februarie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu success un nou tip de rachetă balistică cu rază medie şi lungă de acţiune, Pukguksong-2, ce foloseşte combustibil solid.

În cursul parade de sâmbătă, regimul a prezentat arme despre care experţii au spus că ar putea fi rachete balistice intercontinentale. A doua zi a efectuat un test cu rachetă ce a eşuat.

Coreea de Nord ameninţă în mod regulat că vor distruge Statele Unite, pe fondul tensiunilor sporite din Peninsula Coreea. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI