'Imigraţia este masivă în ţara noastră şi inundarea migratorie pe care o trăim nu este o fantasmă, ci probabil cel mai bine păstrat secret al globalizării', a spus Le Pen într-un interviu acordat postului de radio RTL.

Ea a amintit că în fiecare an sunt acordate circa 230.000 de permise de şedere legală în Franţa, la care se adaugă şi sosirile imigranţilor ilegali. 'Această situaţie nu mai poate continua', întrucât 'imigraţia apasă ţara noastră, nu este o oportunitate, ci o dramă cu şapte milioane de şomeri şi nouă milioane de săraci', a explicat candidata extremei drepte la preşedinţia Franţei.

Prin urmare, ea a promis că, dacă va câştiga alegerile, va impune un moratoriu de 'câteva săptămâni' asupra imigraţiei, pentru ca în acest timp să se facă o evaluare a situaţiei şi să se decidă măsuri care să permită diminuarea fluxului de imigranţi la 10.000 de persoane pe an. Marine Le Pen a precizat că un astfel de moratoriu nu va avea efecte asupra acordării vizelor turistice sau a celor pentru studii.

Aflată în scădere în sondaje, candidata extremei drepte şi-a înăsprit discursul pe temele ei consacrate, respectiv combaterea imigraţiei şi insecuritatea. Ea a promis din nou că, dacă va ajunge la Palatul Elysee, una dintre decizii va fi îngheţarea fondurilor pe care statul le alocă pentru asistenţa medicală oferită imigranţilor ilegali, iar sumele economisite astfel le va direcţiona către forţele de ordine publică.