Jamaicana Violet Brown a devenit decana de vârstă a omenirii

Jamaicana Violet Brown a devenit decana de vârstă a omenirii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 18.04.2017 13:12
Jamaicana Violet Brown, în vârstă de 117 ani şi 38 de zile, a devenit în prezent decana de vârstă a omenirii după moartea italiencei Emma Morano, potrivit Gerontology Research Group (GRG), citată de EFE.

Născută la 10 martie 1900, Brown, supranumită ''Aunt V'' (Mătuşa V), locuieşte la Duanvale, în parohia jamaicană Trelawny, la 170 de kilometri vest de capitala Kingston.

GRG, cu sediul în California, se dedică descoperirii persoanelor "supercentenare" care au împlinit peste 100 de ani. Se estimează că există între 300 şi 400 de persoane ''supercentenare'' în întreaga lume.

Premierul jamaican, Andrew Holness, a felicitat-o pe Brown pentru această reuşită. "Violet a avut o viaţă extraordinară şi ne vom aminti mereu de puterea ei de a merge mai departe", a spus Holness.

Părinţii lui Brown, Elizabeth Riley şi John Mosse, au trăit fiecare până la 96 de ani. Atât Brown cât şi soţul ei au muncit pe plantaţii de trestie de zahăr cultivate de Hacienda de Azúcar Long Pond din Trelawny.

Italianca Emma Morano, născută la 29 noiembrie 1899 şi ultim supravieţuitor cunoscut al secolului al XlX-lea, a murit sâmbătă la locuinţa ei din Verbania (nordul Italiei), la vârsta de 117 de ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI