Potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB), este vorba despre Abror Azimov, în vârstă de 27 de ani şi originar din Asia Centrală. Suspectul l-ar fi antrenat pe presupusul terorist sinucigaş Akbarjon Djalilov, născut în Kârgâzstan şi devenit cetăţean rus în 2011.

Azimov, care a fost reţinut într-o localitate din regiunea Moscovei, avea asupra sa un pistol încărcat şi un telefon mobil. El a fost transferat la sediul Comitetului de anchetă pentru a fi interogat, conform agenţiilor de presă ruse.

Cincisprezece persoane au murit în atentatul produs într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Sennaia Ploşciadi şi Tehnologiceski Institut din centrul oraşului Sankt Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia.

În jur de 50 de persoane au fost rănite în atac, atribuit de autorităţi unui atentator sinucigaş având legături cu extremişti islamişti.

Autorităţile reţinuseră până acum la Sankt-Petersburg şi Moscova mai multe persoane de origine central-asiatică, suspectate de complicitate cu atentatorul.