Tunisianul care a intrat cu un camion în mulţime la Berlin ar fi primit ordine direct de la Statul Islamic

Tunisianul care a intrat cu un camion în mulţime la Berlin ar fi primit ordine direct de la Statul Islamic
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 16.04.2017 12:06

Tunisianul care a ucis 12 persoane intrând cu un camion în mulţimea de la Târgul de Crăciun de la Berlin a primit ordine direct de la Statul Islamic, scrie sâmbătă Der Spiegel, citat de Reuters.

Gruparea militantă şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul din 19 decembrie, dar nu era clar dacă l-a planificat sau executat sau dacă doar l-a inspirat pe autor cu apelurile către susţinătorii săi să vizeze ţările inamice.

Der Spiegel citează informaţii oferite pe 8 ianuarie autorităţilor germane de securitate din partea Emiratelor Arabe Unite, care au comunicat că Anis Amri, solicitantul de azil care a intrat cu camionul în mulţime, a primit ordine din partea unei echipe a Statului Islamic.

Echipa le era cunoscută autorităţilor germane din alte anchete privind presupuşi militanţi ISIS care pozau în refugiaţi.

Parchetul federal şi poliţia federală analizează informaţiile, scrie Der Spiegel, precizând că autorităţile germane consideră sursa credibilă.

Amri, care a jurat credinţă Statului Islamic, a fost ucis de poliţia italiană la Milano, la patru zile după atacul de la Berlin. Statul Islamic a afirmat că atacul a fost comis de un “soldat (al său – n.r.) (…), în replică la apelurile pentru a viza cetăţeni ai statelor coaliţiei” internaţionale care luptă împotriva sa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI