Francois Fillon: Am rezistat la toate şi voi intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Francois Fillon: Am rezistat la toate şi voi intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 16.04.2017 18:41
Candidatul conservator la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri publice, a subliniat că în actuala campanie a rezistat "la toate" şi că este convins că va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, informează EFE.

Acuzaţiile de deturnare de fonduri publice şi falsificare, precum şi alte scandaluri apărute în ultimele săptămâni şi în care a fost implicat numele său nu i-au compromis autoritatea morală, şi-a exprimat convingerea Fillon într-un interviu acordat săptămânalului Le Journal du Dimanche (JDD). "M-au întărit ca om şi respect percepţia pe care francezii şi prietenii mei politici o au în ceea ce priveşte hotărârea mea (de a continua — n.r.). Nu am nicio intenţie să fac carieră politică. (...) Singurul meu obiectiv este recuperarea" Franţei, a declarat fostul prim-ministru.

Fillon a criticat faptul că, cu numai o săptămână înaintea primului tur de scrutin din 23 aprilie, se continuă alimentarea "telenovelei într-un mod neverosimil". Portalul Mediapart a publicat în această săptămână informaţia că Poliţia judiciară verifică dacă Fillon i-a înapoiat avocatului Robert Bourgi costumele de lux pe care acesta i le-a dăruit. "Vă daţi seama de caracterul grotesc al acestor acuzaţii? (...) În următoarele şapte zile, nimic nu-mi va distrage atenţia de la campanie", a adăugat el.

Într-un mesaj adresat francezilor pe care l-a postat duminică pe pagina sa web, candidatul conservator, care potrivit ultimelor sondaje se clasează pe locul trei în intenţiile de vot (19,5%), în urma candidatei extremei drepte Marine Le Pen (22,7%) şi al centristului Emmanuel Macron (23%), le-a cerut concetăţenilor să se mobilizeze "cu toate forţele".

"După cinci ani de blocaj socialist, nu putem să ne pierdem în 'impasul' extremelor de stânga sau de dreapta", a insistat Fillon, care le-a cerut susţinătorilor săi să nu creadă că soarta alegerilor este deja stabilită. "Nimeni nu vă va putea impune opţiunea (...) Victoria ne este la îndemână", a declarat Fillon, care şi-a calificat programul politic drept "solid şi coerent".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI