Aeroporturi internaţionale din India, în alertă maximă după ameninţări privind deturnarea unor avioane

Aeroporturi internaţionale din India, în alertă maximă după ameninţări privind deturnarea unor avioane
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 16.04.2017 17:36
Aeroporturile internaţionale din trei oraşe indiene, Mumbai, Chennai şi Hyderabad, au fost plasate în alertă maximă de securitate după ce poliţia a primit informaţii cu privire la o posibilă tentativă de deturnare a unor avioane, informează DPA, care citează oficialităţi indiene şi informaţii din presa locală.

"Am sporit şi am întărit patrulele şi controlul la toate cele trei aeroporturi", a declarat O.P. Singh, director general al Forţei Centrale de Securitate a Industriei (CISF), care supervizează securitatea aeroportuară.

Alerta a fost dată după ce poliţia din Mumbai a primit informaţii privind o posibilă tentativă de deturnare a unor aparate de zbor, a transmis postul de televiziune NDTV.

Tuturor companiilor aeriene li s-a cerut să fie extra-vigilente şi să evite procedurile de check-in făcute pe ultima sută de metri, a declarat Singh. "Pasagerilor li s-a cerut să coopereze şi la toate cele trei aeroporturi au fost trimişi câini dresaţi pentru detectarea drogurilor şi a explozibililor", a adăugat oficialitatea indiană.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI