"Am decis să introduc măsuri suplimentare pentru anumite zboruri care ajung în Canada de pe unele aeroporturi din străinătate pentru a asigura o securitate aeriană mai mare", a declarat el în cursul unui briefing de presă.

"Pentru motive de securitate evidente, nu sunt în măsură să vă spun ţările la care se referă, nici despre ce măsuri este vorba mai exact", a spus el.

Această consolidare este o urmare a examinării de către guvern a măsurilor introduse în martie de Statele Unite şi Marea Britanie interzicând transportul în cabină al aparatelor de securitate mai mari decât un telefon pe zborurile provenind din anumite ţări din Orientul Mijlociu, Maghreb sau din Turcia.

Autorităţile americane au explicat că doresc să contracareze o potenţială ameninţare reprezentată de substanţele explozive introduse în interioriul acestor aparate electronice.

Marc Garneau a făcut aluzie la aceste măsuri indicând că serviciile canadiene de securitate au stabilit un "risc" după analiza informaţiilor oferite de americani.

Ministrul a mai precizat că, deocamdată, pasagerii care zboară spre Canada pot să îşi transporte aparatele electronice la bordul avioanelor.