Un conducător auto, despre care se crede că era şofer de camion, a murit în sudul Kansas luni noapte după ce s-a intoxicat cu fum, susţin autorităţile. NBC News a relatat că există o a şasea victimă a incendiilor, o femeie din comitatul Harper, Oklahoma, care a suferit un atac de cord în timp ce încerca să-şi mute vitele din calea flăcărilor. Guvernatoarea de Oklahoma, Mary Fallin, a declarat stare de urgenţă în 22 de comitate afectate de incendii în acest stat.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în Texas, unde o femeie şi doi bărbaţi au murit luni în comitatul Gray. O victimă s-a intoxicat cu fum iar celelalte două au murit din cauza arsurilor, a precizat judecătorul Richard Peet.

"Încercau să mute vitele din calea incendiului care se apropia", a declarat el.

O a patra persoană a murit în comitatul Hemphill, dar circumstanţele în care aceasta şi-a pierdut viaţa nu sunt încă cunoscute, a declarat Phillip Truitt, responsabil în cadrul serviciului forestier din Texas.

El a spus că unul dintre incendii s-a apropiat de o anexă a fabricii Pantex de arme nucleare, dar a precizat că între timp a fost izolat şi că nu va reprezenta o problemă.

Cel mai mare incendiu din Texas, denumit Incendiul de la Perryton, s-a extins rapid marţi devastând aproape 300.000 de acri (121.000 de hectare) în regiunea de prerie şi este controlat în proporţie de 50%. Acest incendiu a dus la distrugerea a două case.

Incendiile din nord-vestul Oklahoma au dus la evacuarea mai multor oraşe, potrivit unor oficiali din serviciul forestier, care au afirmat că peste 4.000 de hectare au ars.

Cel puţin 10.000 de locuitori din centrul Kansas au primit instrucţiuni să-şi părăsească casele din cauza unui incendiu în comitatul Reno, unde în jur de 230 de salvatori se află la locul catastrofei, a anunţat agenţia de gestionare a urgenţelor.

Peste 263.000 de hectare au ars în statul Kansas, dar pericolul a scăzut marţi, când numai opt comitate au raportat incendii active.

Situaţia a fost una gravă şi în nord-estul Colorado, unde pompierii s-au confruntat cu un incendiu extins pe 12.000 de hectare pe care au reuşit să-l izoleze marţi în proporţie de 80%. Însă cinci case şi mai multe anexe au ars, iar peste 200 de vite au murit în incendiu, a declarat o purtătoare de cuvânt din comitatul Phillips.