Donald Trump s-a întâlnit în urmă cu o săptămână, la Washington, cu Angela Merkel. După întrevederea în cursul căreia preşedintele Statelor Unite a refuzat să dea mâna cu Angela Merkel, liderul de la Casa Albă a argumentat că, în pofida relatărilor presei care ar răspândi "ştiri false", a avut o întrevedere "minunată" cu şeful Guvernului german.

"În pofida a ceea ce aţi auzit de la presa de ştiri false, am avut o întrevedere minunată cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Cu toate acestea, Germania datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite; trebuie plătit mai mult pentru apărarea puternică şi foarte scumpă de care beneficiază Germania", a transmis Donald Trump sâmbăta trecută.

Surse guvernamentale germane au dezvăluit pentru publicaţia britanică The Sunday Times că Donald Trump i-a spus Angelei Merkel că Germania ar avea o datorie de 346 de miliarde de euro la NATO.

"Este revoltător; ideea formulării unor astfel de solicitări este de a intimida cealaltă parte, dar cancelarul a avut o atitudine calmă şi nu va răspunde provocărilor", a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru al Guvernului Germeniei.