"Într-o ţară în care lupta anticorupţie este văzută în bună parte ca unul dintre bunurile dobândite de la aderarea la UE în 2007, acest magistrat de 43 de ani s-a bazat mereu, cu abilitate, pe principiile şi organismele europene pentru a se ocupa de responsabilii politici locali, inclusiv cei mai puternici', scrie Le Monde despre Laura Codruţa Kovesi.

Ziarul francez comentează despre Jesse Klaver "că are numai 30 de ani, dar este speranţa stângii olandeze aflate în dificultate şi a devenit repede o vedetă a scenei europene (...) El este întruchiparea adversarului puternicului curent populist din Olanda". 

Pentru Nicola Sturgeon, "şefa Partidului Naţional Scoţian, prăpastia dintre Anglia, favorabilă Brexitului, şi Scoţia, care l-a respins cu 62%, constituie un argument puternic pentru a cere un nou referendum privind independenţa", noteză Le Monde. 

"La 44 de ani, Manfred Weber (...) a pledat fără încetare (împreună cu cancelarul german, Angela Merkel) pentru punerea în aplicare a unui dispozitiv de repartizare a solicitanţilor de azil şi încearcă supravegheze respectarea strictă a ortodoxiei bugetare", potrivit publicaţiei franceze.