La Paris, luminile din Turnul Eiffel au fost închise la miezul nopţii, pentru a le aduce un omagiu victimelor atacului.

Primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, al cărei oraş a suferit mai multe atacuri teroriste în ultimii ani, şi-a exprimat “solidaritatea” într-un mesaj transmis omologului său londonez Sadiq Khan. “Parisul şi Londra au legături foarte strânse, care au devenit mai puternice în ultimele câteva decenii”, a adăugat ea.

Potrivit ei, cele două capitale “împărtăţesc o iubire comună pentru libertate şi ataşament faţă de democraţie” şi sunt “oraşe tolerante şi cosmopolite, deschise lumii”.

Peste ocean, în Florida, roata panoramică Orlando Eye, de peste 120 de metri înălţime, a fost luminată în ruşu, alb şi albastru “Suntem alături de Londra. #rugaţi-văpentrulondra”, scrie într-un mesaj publicat pe Instagram alături de o fotgrafie cu roata.

În Canada, Poliţia din capitala British Columbia, Victoria, a coborât drapelele în bernă. “Drapelele noastre sunt în bernă în onoarea ofiţerului @metpoliceuk Keith Palmer, mort, & a celorlalte victime de la Londra”, a scris Departamentului de Poliţie dinVictoria pe Twitter.

Tel Aviv a luminat o faţadă a Primăriei în roşu, alb şi ambastru, iar o altă faţadă în culorile drapelului israelian, alb şi albastru.

Şi celebrul ceas Big Ben a fost luminat în roşu, într-un omagiu adus victimelor atacului.

Al doilea oraş ca mărime din Anglia, Birmingham, şi-a arătat unitatea cu Londra luminând Biblioteca Municipală în culorile Union Jack. “@BibliotecaBham luminată pentru a arăta solidaritatea Birminghamului cu Londra. Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi de atacul #Westminster de astăzi (miercuri – n.r.)”, a scris consilierul John Clancy, şeful Consiliului Local din oraş.