„Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informaţii”, se arată în mesaj.

17:44 // Într-un incident separat, un poliţist a fost înjunghiat de către un bărbat care a intrat în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuţit. Atacatorul l-a rănit pe poliţist, fiind apoi împuşcat de un alt om al legii, relatează Reuters şi Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniţilor.

Legislativul şi-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. În clădire au fost detaşaţi mai mulţi poliţişti înarmaţi. Premierul Theresa May se află în siguranţă.

17:10 // Preşedintele Camerei Comunelor le-a spus colegilor din camera inferioară că un poliţist a fost înjunghiat, iar atacatorul acestuia a fost împuşcat de poliţisti. De altfel, un fotograf al agenţiei Reuters a anunţat că a văzut două persoane sângerând puternic. Despre cea de-a doua persoană împuşcată nu se cunosc foarte multe detalii.

Incidentul a pornit de la un bărbat care ar fi vrut în intre înarmat cu un cuţit în Parlament.

Două inciente au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împuşcate, iar alte cel puţin zece au fost rănite de o maşină, în apropiere.

Se vorbeşte despre 12 răniţi, pe care un bărbat înarmat cu un cuţit i-ar fi înjunghiat. Atacatorul ar fi fost împuşcat de poliţişti.

O maşină a trecut în viteză peste mai multe persoane pe pdoul Westminster, din apropiere de Parlament. Cel puţin 10 persoane au fost rănite.

În aceleaşi momente, în faţa Parlamentului s-au auzit mai multe focuri de armă. Două persoane au fost rănite.Şedinţa Camerei Comunelor a fost suspendată, iar intrările în Parlament au fost blocate. Până la această oră nu se ştie dacă Theresa May, premierul britanic, se mai afla în clădire şi dacă a fost evacuată.

Un elicopter a ajuns la faţa locului pentru a prelua răniţii, iar transportul în comun în jurul Parlamentului, ca de altfel şi cel subteran, a fost blocat.