Franţa: Deputatul care l-a înlocuit pe Fillon va fi inculpat în ancheta vizând angajarea soţiei fostului premier

Franţa: Deputatul care l-a înlocuit pe Fillon va fi inculpat în ancheta vizând angajarea soţiei fostului premier
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 20.03.2017 18:00
Marc Joulaud, deputatul conservator francez care l-a înlocuit în Adunarea Naţională pe François Fillon în 2002, atunci când acesta a fost numit prim-ministru, a anunţat luni că a fost convocat de justiţie în vederea inculpării în ancheta legată de presupusele angajări fictive ale soţiei candidatului dreptei în alegerile prezidenţiale din aprilie şi mai, informează ediţia online a cotidianului Le Monde şi agenţia EFE.

Joulaud, care i-a luat locul lui Fillon ca deputat de Sarthe, a angajat-o pe soţia acestuia, Penelope, ca asistentă parlamentară din 2002 până în 2007.

"Voi răspunde la toate întrebările judecătorilor", a declarat el luni, fără a preciza data convocării.

Joulaud este în prezent membru în Parlamentul European şi primar al localităţii Sablé-sur-Sarthe.

Ancheta desfăşurată de trei judecători de instrucţie încearcă să stabilească dacă soţia lui Fillon a prestat efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată ca asistentă parlamentară a soţului său, apoi a lui Jouluad cât timp Fillon s-a aflat în guvern.

Candidatul dreptei franceze în alegerile prezidenţiale a fost pus sub inculpare în acest dosar săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice şi complicitate la abuz de bunuri publice pentru presupuse locuri de muncă fictive ale soţiei sale şi a doi dintre copiii cuplului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI