​Cum s-au lăsat de fumat un milion de filipinezi

​Cum s-au lăsat de fumat un milion de filipinezi
Sursa: jurnal.md Foto: everydayhealth.com 20.03.2017 19:31
Peste un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat după ce guvernul filipinez a majorat accizele pentru produsele pe bază de tutun din 2013, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează Digi24.

Menţionând date din ultimul Global Adult Tobacco Survey din Filipine, ministrul sănătăţii Paulyn Ubial a afirmat că numărul fumătorilor din Filipine a scăzut în 2015 la 15,9 milioane, de la 17 milioane în 2009, potrivit Agerpres.

"Un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat, cea mai mare scădere pe care am văzut-o în întreaga istorie a statului Filipine, şi putem face mai mult pentru a pune capăt suferinţei cauzate de această epidemie", a spus Paulyn Ubial.

"Trei din patru fumători din Flipine vor şi ei să se lase", a adăugat ea.

Titulara portofoliului sănătăţii din guvernul filipinez a pus scăderea numărului de fumători pe seama creşterii preţurilor produselor din tutun din 2013, după ce guvernul aproape că a dublat accizele, a introdus avertismente de sănătate pe pachetele de ţigări şi a interzis fumatul în locuri publice.

Proporţia fumătorilor în rândul filipinezilor de peste 15 ani a scăzut la 23,8% în 2015, de la 29,7% în 2009, potrivit studiului citat.

"Fumatul în rândul femeilor a scăzut cu aproape 50%, o dovadă că măsurile pentru contracararea fumatului în rândul femeilor funcţionează", a spus ea.

Ministerul Sănătăţii a întocmit un ordin executiv care prevede interzicerea fumatului în majoritatea spaţiilor publice închise la nivel naţional. Preşedintele Rodrigo Duterte ar urma să semneze ordinul în curând, a spus Ubial.

Unele spaţii comerciale din Filipine permit încă fumatul în interior, inclusiv barurile, cluburile de noapte şi hotelurile.

Câteva oraşe filipineze, printre care Davao din sudul ţării, în care Duterte a fost primar timp de 22 de ani înainte de a deveni preşedinte, au interzis deja fumatul în spaţii publice închise.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI