Listarea de săptămâna trecută a dus la o creştere cu 59% a valorii acţiunilor, ducând averea lui Wang de la 24 de miliarde de dolari la peste 26 de miliarde.

Evoluţia companiei fondată în anii '90 este una aproape incredibilă. În urmă cu 20 de ani, companiile de curierat erau interzise - singura opţiune fiind prin serviciul naţional de poştă, astfel că Wang Wei a lucrat "pe ascuns" până la mijlocul anilor 2000, când statul a legalizat serviciile de livrări.

Volumul total de pachete livrate anul trecut în China a ajuns la 31 de miliarde, iar platformele de cumpărături online Taobao.com şi Tmall, deţinute de Alibaba, au generat 60% din livrări.

"Atunci când am început să livrăm colete, în anii '90, afacerea era una ilegală", a declarat Wang într-un interviu din 2011 acordat People's Daily. "La vremea aceea, dacă eram prinşi eram amendaţi, aşa că trebuia să împachetăm lucrurile în secret."

În jur de 20.000 de conturi de tranzacţionare au fost deschise de către angajaţii S.F. Holding. Un reprezentant al companiei a subliniat faptul că angajaţii nu au fost îndemnaţi să cumpere acţiuni, ci au acţionat în acest sens în speranţa că respectivele acţiuni le vor aduce profit.

Nu este încă foarte clar cât de mare a fost impactul achiziţiilor realizate de către angajaţi, mai ales în condiţiile în care companiile nou-listate reprezintă principala ţintă a traderilor chinezi.