Bilanţul inundaţiilor din Peru se ridică la 72 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din Peru se ridică la 72 de morţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 19.03.2017 13:33
Bilanţul persoanelor decedate în urma celor mai grave inundaţii din Peru din ultimele decenii a crescut la 72, a anunţat duminică premierul Fernando Zavala, 10 dintre acestea pierind în ultimele 24 de ore, informează DPA.

"Ţara trece prin unul dintre cele mai grele momente din ultimii ani deoarece numărul persoanelor afectate este mult mai mare în comparaţie cu dezastrele anterioare", a arătat Zavala.

Circa 572.000 de persoane au fost afectate de inundaţii, multe dintre acestea fiind evacuate.

Fotografiile publicate înfăţişează şuvoaiele umflate care s-au transformat în adevărate râuri care au inundat localităţi şi au luat pe sus autovehicule.

"Sunt locuri în care a plouat mai mult decât în timpul fenomenului El Nino din 1982 şi 1998", a precizat Zavala.

Se estimează că aproximativ 70.000 de persoane şi-au pierdut toate bunurile din cauza inundaţiilor.

Centrul celui de-al treilea cel mai mare oraş din această ţară, Trujilio, a fost inundat, iar sute de locuitori din capitala Lima au fost salvaţi, vineri, de echipele de intervenţie din calea şuvoaielor.

Regiunea se confruntă cu fenomene climaterice extreme de la începutul anului, iar ţara învecinată, Chile, este afectată de cele mai grave incendii de vegetaţie din istoria sa după o perioadă de secetă, mai arată sursa citată.

Oamenii de ştiinţă au numit acest fenomen "El Nino de coastă" în condiţiile în care creşterea cu circa 5 grade Celsius a temperaturii apelor oceanului provoacă precipitaţii abundente în Anzi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI