Atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris era pregătit să moară în numele lui Allah

Atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris era pregătit să moară în numele lui Allah
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 19.03.2017 07:51
Francezul în vârstă de 39 de ani împuşcat mortal sâmbătă de forţele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă şi se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violenţă, a atacat această patrulă strigând: "Lăsaţi armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morţi", a declarat procurorul în cursul unei conferinţe de presă. Pe lângă, tatăl şi fratele său, a mai fost plasat în arest şi vărul agresorului.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliţiei şi serviciilor de informaţii franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin şi a încercat să-i ia arma, potrivit declaraţiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ţinut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-şi apere colega şi oamenii din jur, a explicat Le Drian. În prezent, femeia militar "se simte bine" după atacul "extrem de violent", au declarat reprezentanţi ai armatei franceze.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI