UE şi SUA trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei, afirmă ministrul german de externe

UE şi SUA trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei, afirmă ministrul german de externe
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 18.03.2017 07:37
Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei până când se înregistrează progrese în implementarea acordurilor de la Minsk privind încetarea conflictului din Ucraina, a declarat ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

"Este important ca Europa şi SUA să prezinte un front unit" faţă de Rusia, a afirmat el, într-un interviu care urmează să apară în ziarul Passauer Neue Presse. "Până acum, Statele Unite au susţinut această înţelegere comună şi sper ca lucrurile să rămână la fel", a adăugat şeful diplomaţiei germane.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit vineri, la Washington, cu preşedintele american Donald Trump, care a apreciat rolurile de lideri ale Germaniei şi Franţei în încercarea de a găsi o soluţie paşnică pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta, Kievul a întrerupt livrările de mărfuri din regiunile separatiste din estul Ucrainei, până când rebelii care doresc apropierea de Rusia vor renunţa la controlul asupra firmelor ucrainene pe care le-au preluat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI