Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat că este "posibil" ca în spatele incidentului de pe aeroportul Orly să existe motivaţii teroriste, dar că este misiunea sistemului de justiţie să analizeze această posibilitate.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliţiei şi serviciilor de informaţii franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin şi a încercat să-i ia arma, potrivit declaraţiilor ministrului apărării Jean-Yves Le Drian, citat de DPA.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ţinut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-şi apere colega şi oamenii din jur, a explicat Le Drian, care a avut cuvinte de laudă la adresa profesionalismului militarilor. În prezent, femeia militar "se simte bine" după atacul "extrem de violent", au declarat reprezentanţi ai armatei franceze, citaţi de Reuters.

Pe de altă parte, şeful operatorului aeroportuar ADP a anunţat, potrivit Reuters, că terminalul sudic al aeroportului Orly din Paris ar putea rămâne închis până sâmbătă seara. Celălalt terminal al aeroportului ar putea fi deschis mai repede, a declarat ziariştilor directorul executiv Augustin de Romanet.