SUA: Intrusul de la Casa Albă a fost reţinut

SUA: Intrusul de la Casa Albă a fost reţinut
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 18.03.2017 09:41
Bărbatul care a reuşit să pătrundă în curtea Casei Albe la sfârşitul săptămânii trecute a reuşit să se plimbe prin grădinile reşedinţei prezidenţiale timp de 16 minute înainte de a fi reţinut de agenţii Serviciului Secret, informează  AFP, Reuters şi DPA.

Potrivit anunţului făcut de unitatea de elită responsabilă cu asigurarea securităţii preşedintelui SUA, bărbatul a pătruns în curtea Casa Albă pe 10 martie chiar înainte de miezul nopţii. Donald Trump se afla la Casa Albă în acel moment.

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare pentru pătrunderea fără permisiune pe terenul reşedinţei prezidenţială. Potrivit Washington Post, intrusul avea asupra sa un rucsac în care se găseau două grenade cu gaz lacrimogen.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Jonathan Tran, 26 de ani, din California, a informat CNN.

În timpul celor 16 minute, bărbatul a reuşit să escaladeze gardul exterior, să treacă de o barieră pentru vehicule şi apoi a sărit un alt gard în apropiere de aripa de est a Casei Albe, înainte de a fi reţinut, se menţionează într-un comunicat al Secret Service.

Agenţi neînarmaţi ai Serviciului Secret "l-au reţinut pe bărbat fără incidente", se menţionează în comunicat. "Serviciul Secret poate confirma că niciun moment individul nu a pătruns în interiorul Casei Albe".

În ultimii ani s-au mai înregistrat o întreagă serie de situaţii similare de pătrundere ilegală în complexul prezidenţial, un incident notabil fiind cel din 2014, când un bărbat de 42 de ani din Texas a reuşit să intre în clădire cu un cuţit în buzunar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI