Ungaria va finaliza până la sfârşitul lui mai a doua linie a gardului la frontiera cu Serbia

Ungaria va finaliza până la sfârşitul lui mai a doua linie a gardului la frontiera cu Serbia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 17.03.2017 10:24
Ungaria va finaliza cea de-a doua linie a gardului de la frontiera cu Serbia până la sfârşitul lunii mai, ceea ce îi va permite să prevină orice nou val de migraţie dinspre Turcia, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, la postul public de radio, transmit Reuters şi MTI.

"Locuitorii Austriei şi Germaniei pot dormi liniştiţi pentru că Ungaria va proteja graniţele externe ale Uniunii Europene", a afirmat Orban la Radio Kossuth.

Potrivit şefului guvernului de la Budapesta, Uniunea Europeană a comis o greşeală bazându-se exclusiv pe Turcia pentru stoparea migraţiei, în timp ce critica Ankara.

"Cu certitudine, nu este o politică inteligentă să ne plasăm toată siguranţa în mâinile turcilor şi, în acelaşi timp, să continuăm să-i sâcâim, să-i criticăm pentru că nu sunt suficient de democraţi (...) şi să generăm conflicte cu ei", a declarat Viktor Orban.

El a afirmat că astfel se explică de ce a cerut anterior construirea "cu toată forţa" de garduri la frontiere cât timp acordul cu Turcia cu privire la stoparea migraţiei era în vigoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI