Japonia a lansat cu succes un nou satelit pentru a supraveghea Coreea de Nord

Japonia a lansat cu succes un nou satelit pentru a supraveghea Coreea de Nord
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 17.03.2017 09:19
Japonia a lansat cu succes în spaţiu o rachetă purtătoare a unui satelit care va îndeplini funcţii de supraveghere terestră şi maritimă, între care colectarea de informaţii despre programul de înarmare al regimului de la Phenian, transmite EFE.

Racheta, model H-2A, a fost lansată la ora locală 10,20 (01,20 GMT), de la baza Tanegashima, aşa cum au programat JAXA (agenţia niponă de explorare spaţială) şi fabricantul aerospaţial Mitsubishi Heavy Industries.

Acest tip de satelit este proiectat pentru a captura imagini terestre şi maritime de la sute de kilometri altitudine şi este utilizat pentru a supraveghea, între altele, facilităţile de unde Coreea de Nord îşi realizează testele de rachete balistice.

Regimul condus de Kim Jong-Un a realizat 20 de teste cu rachete şi două încercări nucleare anul trecut, iar la începutul acestei luni a probat alte patru proiectile balistice, dintre care unul a căzut la numai 200 de kilometri de coasta niponă.Japonia are în prezent pe orbită şase sateliţi care acoperă toată suprafaţa terestră. Aceştia realizează fotografii în timpul zilei în timp ce radarele sunt responsabile cu monitorizarea pe timp de noapte sau atunci când există condiţii meteorologice proaste.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI