Franţa: A doua arestare în ancheta privind atacul de la liceul din Grasse

Franţa: A doua arestare în ancheta privind atacul de la liceul din Grasse
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 17.03.2017 13:58
Poliţia franceză l-a reţinut pe fratele unui prieten al adolescentului de 16 ani care a deschis focul joi într-un liceu din Grasse, sud-estul ţării, incident în care au fost rănite uşor 14 persoane, transmite  AFP, citând o sursă apropiată anchetei.

Aceasta este cea de-a doua persoană reţinută, după agresor, care a fost arestat joi fără a opune rezistenţă. Potrivit sursei, atacatorul a 'început să vorbească' cu anchetatorii.

'Nu poate fi avută în vedere nicio legătură cu o acţiune teroristă', a declarat joi procurorul din Grasse, Fabienne Atzori, în timp ce ministrul educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem, a vorbit despre 'un act de nebunie al unui tânăr fragil şi fascinat de armele de foc'.

Asupra adolescentului au fost găsite arme albe şi grenade, fără ca gradul lor de periculozitate să fi fost evaluat imediat. Un dispozitiv artizanal a fost descoperit în rucsacul său şi dezamorsat.

Pe conturile de Facebook, Twitter şi Youtube deschise pe numele suspectului pot fi văzute mai multe fotografii şi înregistrări video ale unor masacre, precum cel din 1999 de la liceul Columbine din Colorado, când au fost ucise 13 persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI