Cablurile pe care tranzitează cele două cabine care urcă şi coboară muntele şi capabile să transporte fiecare până la 44 de persoane au rămas blocate miercuri după amiază dintr-o cauză neprecizată, lăsându-i pe turişti la circa 60 de metri de sol.

Echipele de salvare venite cu elicopterele au fost nevoite să evacueze unul câte unul turiştii, cu ajutorul corzilor şi al hamurilor. Însă cei care ajunseseră deja în vârf nu au mai putut să coboare la teleferic, fiind prea periculos, şi au petrecut noaptea pe munte, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa pentru a admira stelele.

Potrivit unui fotoreporter al AFP, mai mulţi alpinişti au urcat pe munte pentru a transporta turiştilor alimente şi pături.

Joi dimineaţa elicopterele au ajuns în sfârşit la faţa locului şi au început operaţiunile de evacuare. Naţionalităţile turiştilor nu au fost precizate, dar, potrivit fotoreporterului AFP, printre ei se aflau numeroşi străini.

Telefericul, care realizează ascensiunea în mod normal în opt minute, va fi redeschis sâmbătă, potrivit operatorului instalaţiei.