ONU: Şaptesprezece milioane de cetăţeni ai Yemenului se confruntă cu probleme grave pe plan alimentar

ONU: Şaptesprezece milioane de cetăţeni ai Yemenului se confruntă cu probleme grave pe plan alimentar
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 16.03.2017 09:23
Agenţia ONU Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat că 60 la sută dintre cetăţenii Yemenului, adică 17 milioane de persoane, se află în stare de "criză" sau de "urgenţă" pe plan alimentar, acest număr fiind cu 20 la sută mai mare decât cel din iunie anul trecut, relatează Le Figaro.

Într-un comunicat difuzat miercuri, agenţia ONU estimează că guvernoratele Taizz şi Al Hudaydah sunt în special ameninţate de foamete deoarece nu mai primesc niciun fel de ajutor.

Cele două regiuni se confruntă cu "cea mai mare rată de malnutriţie acută din ţară, şi anume 17 la sută în Taizz şi 25 la sută în Al Hudaydah", potrivit PAM.

Raportul ONU, care se sprijină pe analizele a 69 de experţi din cadrul Guvernului şi din regiunile yemenite, experţi ONU şi din cadrul altor organizaţii, susţine că în acest moment, 10,2 milioane de cetăţeni ai acestei ţări se confruntă cu o stare de "criză" alimentară, iar 6,8 milioane se află în stare de "urgenţă".

Yemenul este una dintre cele patru regiuni ale lumii considerată de ONU că se confruntă cu o stare de foamete, alături de Sudanul de Sud, nord-estul Nigeriei şi Somalia. Douăzeci de milioane de persoane sunt în total ameninţate.

Luna trecută, ONU a lansat un apel la fonduri pentru a obţine 4 miliarde de dolari cu ajutorul cărora să elimine acest risc de foamete.

Experţii ONU subliniază că odată ce starea de foamete este declarată în mod oficial, este deseori prea târziu pentru a oferi ajutor, deoarece acest lucru presupune că multe persoane au murit deja.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI