Pakistan: A început primul recensământ al populaţiei după aproape două decenii

Pakistan: A început primul recensământ al populaţiei după aproape două decenii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 15.03.2017 11:32
Primul recensământ al populaţiei în Pakistan după aproape două decenii a început miercuri pentru a colecta date demografice pe fondul unor măsuri de securitate sporite, au anunţat oficiali citaţi de agenţia DPA.

Mii de recenzori escortaţi de soldaţi bat la fiecare uşă în regiuni ale ţării pentru a înregistra numărul de case şi persoane într-o primă fază, a declarat responsabilul cu organizarea recensământului, Asif Bajwa.

În afara faptului că fiecare recenzor este însoţit de un militar, mii de militari şi poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea în oraşe în timpul recensământului, a mai spus Bajwa.

A şasea cea mai populată ţară din lume a organizat ultima dată un recensământ în 1998 şi următorul ar fi trebuit să se desfăşoare după un deceniu, dar a fost amânat din cauza situaţiei de securitate.

O îmbunătăţire progresivă a securităţii s-a înregistrat începând din 2014 când armata a lansat o serie de ofensive contra ascunzătorilor militanţilor islamişti de la graniţa cu Afganistanul.

Procesul a fost lansat miercuri în 63 din cele peste 100 de districte din întreaga ţară. Aceasta este o primă fază a recensământului programat să se încheie într-o lună, a precizat Bajwa.

Numărul de case şi persoane va fi înregistrat în recensământ, a declarat ministrul informaţiilor Marriyum Aurangzeb jurnaliştilor în capitala Islamabad. Date demografice esenţiale privind urbanizarea, numărul de persoane din diverse grupe de vârstă, apartenenţa lor etnică şi lingvistică şi forma de învăţământ absolvită ar urma să fie disponibile, a adăugat ea.

Primele statistici sunt aşteptate în şase luni de la completarea procesului care are două faze, a precizat ministrul pakistanez.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI