Poliţiştii germani au efectuat raiduri în localitatea Hildesheim şi au închis o moschee vizitată de jihadistul Anis Amri

Poliţiştii germani au efectuat raiduri în localitatea Hildesheim şi au închis o moschee vizitată de jihadistul Anis Amri
Sursa: www.news.ro Foto: poză simbol 14.03.2017 15:28
Poliţiştii germani au lansat marţi dimineaţă percheziţii la mai multe apartamente din localitatea Hildesheim şi au închis inclusiv o moschee acuzată de recrutarea unor militanţi pentru Statul Islamic, vizitată de jihadistul tunisian Anis Amri înainte de atentatul din metropola Berlin, transmite Reuters.

Peste 300 de poliţişti au participat la percheziţiile care au vizat opt apartamente din Hildesheim.

De asemenea, autorităţile au emis o interdicţie de funcţionare pentru asociaţia care opera moscheea salafistă, situată în apropiere de Hanovra.

”Interdicţia care vizează asociaţia înlătură un punct important pe scena salafistă din Germania”, a declarat ministrul de Interne din Saxonia Inferioară, Boris Pistorius.

Nu este pentru prima dată când autorităţile germane vizează moscheea salafistă, unde tinerii musulmani erau încurajaţi să călătorească în Siria şi Irak pentru a se alătura Statului Islamic.

De asemenea, poliţiştii au arestat în noiembrie un ideolog islamist, care ar fi ţinut predici în moscheea din Hildesheim, o localitate situată la aproximativ 280 de kilometri vest de metropola Berlin.

Jihadistul Anis Amri a condus la finele anului trecut un camion în mulţimea care participa la târgul de Crăciun din metropola Berlin. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul terorist revendicat de către Statul Islamic.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI