Incidente similare, însă la o scară mai largă, au avut loc şi în anul 2005, iar aceste revolte indică tensiunea în creştere din cartierele cu un nivel ridicat al şomajului şi în care louiesc mulţi imigranţi, mai scrie Reuters.

Yves Lefebvre, un oficial din cadrul poliţiei, a declarat pentru postul public de radio Franceinfo, că aproximativ zece maşini au fost incendiate de tineri care au aruncat cu cocktailuri molotov în cursul confruntărilor cu forţele de ordine.

"Din păcate, aceste cartiere s-au transformat în ghetoruri", a mai declarat Lefebvre, care a adăugat că forţele de ordine nu sunt suficient de bine echipate sau antrenate pentru a putea gestiona situaţia din aceste zone mărginaşe.

Postul radio Franceinfo a relatat că un şofer de autobuz a suferit răni uşoare după ce vehiculul lui a fost lovit de un cocktail molotov.

Incidentele au început în urmă cu câteva zile în zona Aulnay-sous-Bois, după ce patru ofiţeri de poliţe au fost suspendaţi în urma acuzaţiilor că ar fi dat dovadă de brutalitate în timp ce încercau să aresteze un tânăr, inclusiv prin comiterea unei agresiuni sexuale.

Unul dintre ofiţerii de poliţie implicaţi în acest caz este anchetat pentru viol şi ceilalţi trei pentru uz excesiv de forţă.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost marţi vizitat în spital de preşedintele Francois Hollande.

Lefebvre a declarat că incidentele violente din cursul nopţii de marţi spre joi au avut loc în special în zona din jurul oraşului Aulnay-sous-Bois, aflat la nord-est de Paris.