Cea mai mare manifestaţie a avut loc la Londra, unde 10.000 de persoane au ieşit din stradă, conform unei estimări a cotidianului The Guardian. Protestatarii s-au adunat în faţa Ambasadei SUA la apelul mai multor organizaţii antirasiste, pacifiste sau care se opun măsurilor de austeritate şi apoi au mers în Trafalgar Square, afişând pancarte pe care se putea citi „Nu rasismului!”, „Nu Trump” sau „Trump la gunoi!”.

În afara decretului care interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte ţări musulmane, dar a cărui aplicare a fost blocată vineri seară de un judecător federal, organizatorii au denunţat „înţelegerea secretă” între premierul britanic conservator Theresa May şi liderul de la Casa Albă, pe care l-a invitat să efectueze o vizită de stat în Regatul Unit în acest an.

Peste 1,8 milioane de persoane au semnat o petiţie online care cere ca vizita de stat a lui Trump să fie redusă la rangul de simplă vizită, pentru a se evita ca Regina Elisabeta a II-a să fie pusă într-o situaţia stânjenitoare printr-o întâlnire protocolară cu miliardarul american.

La Berlin şi Paris, câte o mie de persoane aproximativ au denunţat decretul, a cărui aplicare a fost blocată vineri de un judecător federal din Seattle.

În capitala germană, manifestanţii s-au adunat la Poarta Brandenburg, unde se află de asemenea Ambasada SUA. Unii protestatari au afişat ultimul număr al săptămânalului Der Spiegel, care are pe prima pagină un desen cu Donald Trump care are într-o mână un cuţit însângerat, iar în cealaltă — capul Statuii Libertăţii.

La Washington, sute de persoane, dintre care unele cu căciuli roz, devenite unul din simbolurile opoziţiei faţă de noul preşedinte american, au manifestat de asemenea într-o atmosferă liniştită, mergând de la Casa Albă până la Congres.

La New York, unde manifestaţiile anti-Trump au devenit aproape zilnice, circa 3.000 de persoane au răspuns la apelul comunităţi homosexualilor pentru a-şi exprima solidaritatea cu musulmanii şi cu toate comunităţile care ar putea fi afectate de decretul promulgat la 27 ianuarie.

Este pentru prima dată de la preluarea funcţiei de către miliardar la 20 ianuarie când comunitatea gay din New York, susţinută de numeroase personalităţi politice locale, organizează o mare manifestaţie anti-Trump.