Mii de jandarmi şi poliţişti au fost dislocaţi în Piaţa Victoriei şi în zonele învecinate, pregătiţi să intervină în caz de violenţe. Protestul a fost însă unul paşnic.

Zona rezervată presei a fost de asemenea plină. Au venit echipe de la posturi străine de televiziune, de la agenţii de presă şi ziare occidentale. Printre acestea – BBC, Associated Press şi Al Jazeera.



Iată câteva declaraţi ale oamenilor, citaţi de Digi24:

- Dorim să nu ne conducă hoţii. Sunt bucuroasă pentru tineretul nostru. Sunt impresionată de cât de uniţi sunt şi cât de frumos se organizează. Sunt mândră de ei, că sunt paşnici.

 - Am ieşit în stradă pentru că au dat o ordonanţă cu care eu nu sunt de acord şi îmi doresc să se abroge. Mi-aş dori ca în viitor copii mei să înţeleagă că nu e bine să furi şi că toţi suntem egali până la urmă în faţa legii.

 - Pentru că ordonanţele de urgenţă sunt date pentru infractori. E a treia seară când ies, până când retrag ordonanţele.

 - Pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă! Este absolut anormal ce se întâmplă! Cum adică? Toată lumea înţelege lucrul ăsta. E absolut aberant. Ce o să le spun copiilor mei? Că am stat acasă când s-a întâmplat asta? Nu pot.

 - Am ieşit ca să protestăm împotiva ordonanţelor şi pentru retragerea lor. Care înseamnă un viitor mai bun pentru noi. Sunt nişte chestii care trebuie rezolvate repede în câteva zile. Ideea e că noi protestăm aici pentru toată ţara iar ei îşi fac ordonanţe numai pentru un grup!